Tökéletes karácsonyi kávé receptje

Ahogy közeledik a karácsony, egyre többen vágyunk arra, hogy az ünnepi hangulatot mindennapjainkba is becsempésszük. Mi lehetne erre jobb mód, mint egy bögre gőzölgő, illatos karácsonyi kávé vagy forró csokoládé, amely nemcsak felmelegít, de mosolyt is csal az arcunkra? Ezek a finomságok a leghidegebb munkanapokat is képesek megszínesíteni.

Kedvenc kávézóink ilyenkor különleges téli kávévariációkkal kényeztetnek, azonban nem mindig jut idő arra, hogy beüljünk egy hangulatos kávézóba az év végi hajtás közepette. Jó hír viszont, hogy otthon is könnyedén elkészíthetjük ezeket a különleges italokat! Éppen ezét most megosztok veletek két isteni karácsonyi kávéreceptet, amelyekkel garantáltan ünnepi hangulatot varázsolhattok otthonotokba.

Karácsonyi Mézeskalács latte varázs

Az egyik személyes kedvencem az ünnepi időszakban a Mézeskalács latte, amelynek a fűszeres, édes aromái számomra a karácsony ízeit hozzák egy csészében. Ez a latte tökéletes választás, ha szeretnél egy kis karácsonyi varázst csempészni a napodba. Az illata már önmagában is meghittséget áraszt, íze pedig azonnal a díszes karácsonyfa alá repít. Ideális egy otthoni bekuckózós délutánhoz vagy egy baráti beszélgetéshez.

Hozzávalók: 1 csésze frissen főzött eszpresszó 1 csésze meleg tej (vagy alternatív tej) 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék 1 evőkanál méz vagy barna cukor Tejszínhab a tetejére Egy csipet fahéj a díszítéshez

Elkészítés: Főzz egy erős eszpresszót (30 ml) Melegítsd fel a tejet, és habosítsd fel egy tejhabosítóval. Keverd össze az eszpresszót, a mézeskalács fűszerkeveréket és a mézet vagy barna cukrot. (Akár össze is főzheted őket szirupnak amelyet később csak elő kell venned) Öntsd rá a habosított tejet, és keverd el. Díszítsd tejszínhabbal, és szórj a tetejére egy csipet fahéjat. Élvezd az ünnepi ízeket!

Karácsonyi Forrócsokis kávé csoda

Ha már forrócsokiról van szó, hoztam egy fenomenális forró csokis kávét, amely jóval több mint a klasszikus mokka, a kávé és csokoládé tökéletes talàlkozàsa. A kávé intenzív aromája és az étcsokoládé gazdag íze ebben az italban tökéletes harmóniában olvad össze. Egy korty ebből a krémes finomságból felmelegít és energiát ad a hideg téli napokon. Akár a reggeli kávéd helyettesítéseként, akár desszertként is megállja a helyét. Ha szereted a csokoládét és a kávét, ez az ital egyszerűen kihagyhatatlan!

Hozzávalók: 1 csésze frissen főzött eszpresszó ½ csésze tej 50 g étcsokoládé (apróra törve) 1 evőkanál kakaópor 1 evőkanál cukor Tejszínhab és csokoládéforgács a tetejére

Elkészítés: Melegítsd fel a tejet egy lábasban, és olvaszd fel benne az étcsokoládét. Add hozzá a kakaóport és a cukrot, majd keverd addig, amíg sima és selymes állagú lesz. Öntsd hozzá a forró kávét, és keverd el alaposan. Töltsd egy bögre vagy pohárba, és díszítsd tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal. Ez az ital garantáltan felmelegít a leghidegebb napokon is!

Kreatív és mennyei

Ezek az italok nemcsak finomak, de egy kis kreativitással még személyre is szabhatók! Kísérletezz bátran, és teremtsd meg a saját tökéletes karácsonyi kávédat. Ha elkészítetted valamelyik receptet, oszd meg velünk Instagramon, és jelöld meg a @LatteCapitano oldalt, hogy láthassuk az alkotásaidat! A héten az én mézeskalács lattemat is láthatjátok majd.

https://www.instagram.com/lattecapitano/profilecard/?igsh=Nm5zdWJjZnhqZmlr

Similar Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük